Over mij

Ervaring en inspiratie

Mijn naam is Ida Jansen. Ik ben jaren werkzaam geweest in wooncentra voor kinderen. De zorg voor de kinderen, die hier woonden was hun ouders te zwaar geworden. Daar werd ik getroffen door het verdriet, de pijn en de schuldgevoelens van de ouders en de broers en zussen door deze ingrijpende verlieservaring. Maar ook door de schaamte voor de opluchting en de ervaren ruimte.

Daarna heb ik vele jaren gezinnen begeleid, met verschillende opvoedings- en begeleidingsvragen, (o.a. gezinnen met één of meerdere autistische kinderen). Het werken met gezinnen is voor mij altijd inspirerend geweest. Wat betekent een verlies voor de verschillende gezinsleden, hoe veranderen na een verlies de onderlinge relaties?

Drijfveer en kernwoorden

Verliesbegeleiding binnen een gezin biedt ruimte en erkenning voor elk gezinslid en kan verstoorde contacten helpen herstellen. Mijn drijfveer is mensen weer in verbinding te laten komen met hun eigen kracht en met elkaar.
Kernwoorden zijn voor mij: Aandacht, vertrouwen, samen, ruimte en duidelijkheid.

Opleidingen

  • HBO-inrichtingswerk
  • Post-HBO-pedagogische gezinsbegeleiding
  • Diverse opleidingen tot autismedeskundige en video-interactie-begeleiding
  • Post-HBO-opleiding voor rouw-en verliesbegeleiding
  • Verdiepingsjaar bij Het Centrum voor Omgaan met Verlies
  • Training voor familie-opstellingen met duplomateriaal
  • In 2015 een opleiding voor begeleiding van samengestelde gezinnen
  • Eind 2016 de opleiding PSBK

 Wat anderen over mij zeggen

**

“Ida heeft mij geholpen om in woelige baren, na het overlijden van mijn vrouw, als stuurman het roer op de boot met meer zelfvertrouwen weer in eigen handen te nemen. Om opnieuw koers te bepalen en naast het verdriet ook weer oog te hebben voor leuke dingen in het leven.”

**

“Dank je wel voor je luisterend oor, betrokkenheid en steun die ik heb ontvangen tijdens je begeleiding na het overlijden van mijn man. Ik voelde me vertrouwd en veilig bij je. Je gaf aan vooral mezelf te zijn. Ieder heeft een vingerafdruk met zijn eigen lijnen. Door de gesprekken, merkte ik dat mijn reacties of gevoelens niet vreemd of gek waren. Je wist punten bij me te raken die mij inzicht en verduidelijking gaven, om weer verder te kunnen met mijn nieuwe leven. Heel veel dank hiervoor.”

**

“Ik heb jouw therapie als positief ervaren. Kon goed mijn verhaal kwijt. Er werd echt geluisterd en goed advies gegeven. Op bepaalde momenten ook echt een eye opener. Dat hebben mensen nodig. Naar zichzelf kunnen kijken en dingen proberen te veranderen.”